Vot la sondajul de pe www.radioamator.ro

Wednesday, November 29, 2006

Vot la sondajul de pe http://www.radioamator.ro

Care este raportul dintre traficul dv. in telegrafie si traficul în telefonie? Votat: “prefer alte moduri de lucru”.
(http://www.radioamator.ro/vot/vot_rezultate.php?id=95)
Sunt pasionat de tehnologia comunicatiilor digitale “live keyboard operation” pentru ca informatiile -text, sunet, grafic, video, etc- pot fi transmise/receptionate in moduri digitale.
Pentru incepatori recomand Digipan – PSK31,PSK63 Software (Freeware) necesar Windows 95 Pentium 266 Mhz procesor. Poate fi descarcat: http://www.digipan.net/ Pentru cei experimentati ramane MixW (versiunea 2.17) http://www.mixw.net/downloads.htm (Shareware – pret rezonabil, dar poate fi folosit si neinregistrat cu unele inconveniete) care suporta modurile: SSB, AM, FM – folosind WAV-files; CW – keyboard sau paddle, soundcard receive; BPSK31, QPSK31, FSK31, RTTY, Packet (HF/VHF), Pactor (RX only), AMTOR (FEC), MFSK, Hellschreiber, Throb, Fax (RX only), SSTV si MT63. O lista aproape completa cu digital modes software: http://www.qsl.net/ok2pya/digimodes/ (din pacate neadus la zi, dar util pentru linkuri). In general nu se foloseste putere RF mai mare de 10 W, dar se impune o foarte buna stabilitatea de frecventa a Tx/RX.
Mentionez ca ma fascineaza magic digital software OLIVIA (denumit de catre creator, Pawel Jalocha, SP9VRC dupa numele fiicei sale, Olivia!) OLIVIA QRG:14105.5 14106.5 14107.5 14108.5 Mhz. Din pacate fara prea mult trafic. Deasemena RTTY ramane o atractie pentru mine. Regret ca acest comentariu nu raspunde la intrebarea lansata in prin sondajul de saptamana aceasta. Comentariul se adreseaza celor care doresc sa lucreze si in moduri digitale. 73’s, Costi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s