Lugoj 2005-ultima editie a simpozionul radioamatorilor

Editia 2005 a SIMPO YO2

In loc de MOTTO

Maxwell, Marconi, Loomis, Edison, Henry, Hertz, Feddersen, Von Bezold, Hughes, Stokes, Tesla, Henry, Bell, Preece, Hertz, Branly, Dodge, Braun, Lodge si Popov.
Acestor pionieri, inventatori si fondatori ai comunicatiilor radio, 1831-1903, le datoram respect, iar intalnirea radioamatorilor la Simpozion este o modesta recunostinta.

Au trecut sapte ani de la primul SIMPO YO2 !

 

Agenda simpozionului
Sambata 17 Septembrie 2005
Orele 10.00-12.30
-deschiderea celei de a saptea editii a simpozionului “SIMPO YO2”,
-prezentarea referatelor cu tematica diversa din domeniul radioamatorismului, festivitati de premiere la concursuri, informatii diverse. Vor fi prezentate:
1. Balize de radioamatori……………………………………Szigy. YO2IS,
2. Contributii la cunoasterea si promovarea radioamatorismului in randul tineretului………Adrian,YO2BPZ,
3. Propuneri de constituire a unei filiale YO2 a “YO2DX CLUB”….Nelu, YO2RR,
4. Antena Helix 2,4 GHz – realizare practica……………….Adi, YO2BOF,
5. Radioamatorismul YO- prezent si perspective……….Vasile, YO3APG,
6. Radioclubul YO2KQT – prezentare activitate…………..Emi, YO2LSP,
7. Festivitatea de premiere la concursul “Cupa Carasului” editia 2005….Ovidiu. YO2DFA.
In limitele timpului disponibil se pot prezenta si alte referate sau comunicari de interes general.

 

Desfasurarea tombolei
Fiecare participant la simpozion primeste gratuit un bilet ptr tombola. Extragerile biletelor se efectueaza in mai multe transe, respectiv dupa fiecare expunere. Premiul se inmaneaza castigatorului numai daca acesta se afla prezent in sala in momentului extragerii.
Organizatorii simpozionului accepta donatii pentru tombola de la participantii la simpozion si in mod special de la cei care ocupa un stand la targul radioamatorilor. Lista cu cei care au facut donatii se va face publica inaintea inceperii primei extrageri.

 

Grupul de organizare – Radioamatori din Lugoj si Resita.
Gazduitde – Casa de cultura a Sindicatelor Lugoj.
Taxa de participare – Nu exista taxa de participare.
Conditii de participare – Cei care au dat curs invitatiilor scrise sau promovate prin QTC-urile nationale adresate radioamatorilor din Timis, Arad, Caras Severin precum si din alte judete sau tari.

 

Imi dau seama ca randurile ce urmeaza nu pot cuprinde /arata intreaga desfasurarea a editiei 2005 a SIMPO YO2 desfasurata la Lugoj, jud Timis la data de 17.09. 2005. Raman un simplu participant la simpozion care a incercat sa isi noteze pe genunchi ideile principale spre a le insera pe site-ul http://www.qsl.net/yo2bzv ca o modesta incercare de a oferi celor care vreo data vor scrie sau pur si simplu doresc sa-si aminteasca de prima la ultima editie a intalnirilor HAM-ilor in burgul Lugoj.

 

1. Aspectul sentimental al intalnirii.
Percep intalnirea din anul 2005 ca o sansa a celor prezenti de a fi imbogatiti spiritual poate mai mult ca in anii trecuti.

 

2. Aspectul moral.
Pregatirea si desfasurarea simpozionului au ramas pe umerii radioamatorilor din Lugoj si Resita, nebeneficiind de nici o sponzorizare.
3. Aspectul practic.
Dupa prima intalnire a radioamatorilor din districtul YO2, an de an intalnirile anuale au avut loc de fiecare data cu un numar marit de participanti din mai multe judete si chiar din alte tari. De fiecare data au fost prezentate noutati si materiale practice -montaje electronice- menite sa stimuleze activitatile radioamatoricesti si legaturile intre oameni.
4. Aspectul stiintific.
Promovarea unor proiecte care pot stimula activitatile radiamatoricesti si sociale.
5. Aspectul social.
Din pacate nici o televiziune locala sau centrala nu a gasit interesanta intalnirea a atator oameni care au un hobiu care inglobeaza atatea alte hobiuri!

 

As vrea sa va indemn ca randurile ce urmeaza sa le acceptati ca sincere. Si sa scuzati lipsa talentului cel putin a unui narator fara expierenta…
Asadar iata cum a decurs ziua de 17.09.2005 pentru autorul acestor randuri.
-L-am rugat pe Do’Misu, yo2bh sa accepte rugamintea ca sa ma ia ca pasager in autoturismul lui, dus-intors Timisoara-Lugoj-Hanul Ana Lugojana-retur, eu avand o rabla de masina …:
La orele 07:45 il chem pe yo2bh pe canalul 20 (145.500Mgh) si stabilim sa ne intalnim la orele 08:00 in cartier.
Cum sunt putin mai imprastiat ajung la locul intalnirii cu destl de multa intarziere, mizand pe pacienta prietenului meu Misu, adica Do’Misu cum e cunoscut prin Timisoara.
Plecam la orele08:20 spre Lugoj initial hotarati pe traseul Buzias, dar acceptand prin Recas desii drumul fiind in lucru nu e chiar incantator sa-l strabati. Pe traseu depasim cateva masini in care erau radioamatori din Pecica, Sanicoluaul Mare si Sandu yo2liz. La orele 09:30 ajungem la Casa Sindicatelor Lugoj. Primul cu care ne salutam dupa parcarea masinii este Aurel, yo2bs, precum si alti colegi care isi incuiau masinile sositi ceva mai devreme. La intrare ne intampina Adrian yo2aqb, care ne este prieten si de la prima editie intampina cu amabilitate musafirii, fie la gara sau la Casa Sindicatelor.Urcam la etaj unde e un mic birou de primire evidenta undeprimim Programul desfasurarii simpozionului, ecusonul de participant cu indicativulsi numele precum si biletul ptr paricipare la tombola. De aici ma despart de prietenul Misu fiecare salutandu-se cu cunostiintele sale sau comune. Ma salut si intretin putin cu Szigy, yo2is, apoi cu Romica, yo2brl cu care num-am vazut sau auzit de aproape un an. Il intalnesc pe Vasile, yo2bro caruia ii multumesc ptr ca s-a interesat de mine cand am avut necazul cu sanatatea in vara aceasta, nemai aparand in traficul matinal pe R1x. Salut pe Panti, yo2bn, pe alti colegi aflati pe sala, la masa unde se afla cafea si apa minerala. Cobor in sala unde se vindeau si cumparau diverse electronice, cu destul de multi participanti si putina agitatie, unde la o masa il vad pe Vasile, yo3apg. Ne salutam cordial cum de fapt Vasile o face cu toti prieteniipe care ii intalneste.
Ma reintorc in sala de sedinte-aceeasi in care anul trecut a fost plina….
Pe rand dau mana cu Doru de la Gataia, yo2dfa, pe care il rog sa duca o fotografie lui Oscar, yo2bf care nu poate paricipa la simpozion; cu Adrian, yo2bpz, un om care zambeste mereu (dar se intristeaza cand afla ca unii colegi dau cu parul …), cu Stelian, yo2bbt caruia ii marturisesc ca mesajul trimis prin posta electronica privitor la data si locul desfasurarii simpozionului a fost concretizat/inserat cu ajutorul lui Ciprian, n2yo pe site-ul federatiei http://www.radioamator.ro.
O salut pe doamna Delia, yo2dm, pe Carmen, yo2lri, pe doamna Magdalena, yo2mbl. Dau mana cu Giani, yo2mad pe care il vad rar, fiind plecat din cand in cand cu probleme de serviciu prin Franta. Apare Sandu, yo2liz cu un geamantan in care a adus reviste, harti, cataloage trimise de George, wb2aqc pentru tombola.
Se apropie de mine Vali, yo2lic operat la fiere vara aceasta. Il rog sa facem schimb de aparate foto, el avand un digital de clasa, iar eu un “clasic” pe film. Nu a fost deacord, intelegand gluma, desigur.
Cu Bata, yo2lam o surpriza neplacuta: are mana stanga rupta in trei locuri in gips. Se mandreste ca a avut ghinionul sa cada in piscina proprie fara apa…
Inregistrare participantilor, oferirea programului, ecusoanelor si biletelor pentru tombola, orele 08:00-10:00
Orele 10:30 sala aproape plina.
Deschidere
Sesiunea de dimineata
Pentru conducerea lucrarilor simpoziunului in prezidiu iau loc:
-Vasile, yo3apg la coltul drept al mesei-ca de obicei, Stelian, yo2bbt la mijloc si Gil yo2aob.
Gil, yo2aob se adreseaza participantilor:
Simpozionul nostru are traditie si contrar unor speculatii se va tine si la anul. Este o bucurie sa
ne revedem ca prieteni vechi si noi. Va adresez urarea de bun venit!
Stelian yo2bbt adreseaza deasemenea bun venit la simpozion si prezinta programul. Tematica primei parti a zilei a suferit modificari in ultimul moment. Se propune ca dupa fiecare material prezentat sa aibe loc extragere biletelor de tombola. Daca cel norocos nu se afla in acel moment in sala rateaza castigul!
Startul il da, stiindu-se din anii precedenti, Szigy, yo2is:
Doresc sa intalnim din nou. Sper sa nu fie ultima.

 

In sala mai intra inca 12 persoane care nu mai gasesc loc pe scaune.
Il observ pe Bobi, yo2aag, Bert, yo2ara si alti colegi de hobby – vorba lui Panti, yo2bn- pe care nu-i cunosc.
La prezidiu ajunge si Adrian, yo2bpz. Se apuca sa aranjeze piesele pentru tombola.
Vasile, yo2apg multumeste lui Szigy, yo2is pentru eforturile necontenite facute in domeniul radioamatorismului si ii ofera o diploma speciala.
Face cateva precizari:
Exista discutii ptr a mai scapa de unele taxe platite de radioamatori.Dupa modelul englezesc se cauta ca noul regulament sa permita marirea puterii la emisie precum si folosirea noii benzi de 70 Mhz. Asteptam propuneri si discutii pe margine regulamentului. Observ ca in sala sunt radioamatori din toata tara mai putin din districtul YO8 si YO4. Simpozionul este deja national.
Astept propuneri ptr revista editata de federatie.

 

10:50 Stelian, yo2bbt da cuvantul lui Adrian, yo2bpz.
Adrian incepe prin a oferi diplome si plachete participantilor la concursul…
YO2LHD primeste o cupa ptr efortul ca intalnirile anuale de la Ligoj sa fie o reusita. Marius nu se afla in prezidiu, ci anonim in sala. Asta pentru prima data…
Intervine Vasile, yo3apg: Marius cel mai tanar tatic, de doua luni.
In continuare yo2bpz isi prezinta materialul…

11:55 Fac 9 fotografii in sala si la prezidiu. Pentru a le insera pe site.
Foto, yo2bzv

Din pacate a fost ultimul simpozion organizat la Lugoj, astfel ca cele sapte editii raman in amintirile participantilor. Costi, yo2bzv . Articol reprintat dupa blogul meu care a crapat.

Up date 05 Oct 2011

Am regasit cateva fotografii facute cu un batran aparat foto Minolta 7000 pe care le postez aici ci atatia ani intarziere!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s